Večernji list: Hrvatski navijači ostaju u pritvoru još najmanje pola godine

Hrvatski navijači ostaju u grčkom pritvoru još najmanje pola godine, prenosi Hina pisanje Večernjeg lista, koji se poziva na izjave advokata prve grupe navijača koji su juče na atinskom sudu dali iskaz pred sudijom istrage.

Iduća odluka koju čekamo je ko izlazi iz istražnog zatvora, protiv koga će biti podignuta optužnica i ko ide na suđenje, a ko izlazi na slobodu, kazao je advokat. Do tad će proći barem polovina roka od 18 mjeseci, koliko istraga maksimalno može potrajati, navodi dnevnik.

Athanasios Kaimenakis, grčki advokat većine BBB-a koji su nakon obračuna “razbacani” po zatvorima širom Grčke, nekad i sam pripadnik navijačke frakcije Panathinaikosa ‘Gate 13’, kazao je nakon završetka ispitivanja svojih klijenata kako za njih 60 od ukupno 95 koliko ih zastupa ne postoje nikakvi materijalni dokazi – ni videosnimci ni DNK uzorci na osnovu kojih ih se zadržava u istražnom zatvoru.

“Naša je odbrana čvrsta, apeliujem na roditelje mojih klijenata da ostanu mirni. Kada sam posjetio Bad Blue Boyse u zatvorima, čuvari su mi kazali da su izuzetno disciplinovani i da se lijepo ponašaju. Jako sam ponosan na njih”, rekao je Kaimenakis.

Ipak, Boysi su prilikom dovođenja pred atinski sud iz policijskih marica okupljenim novinarima dovikivali najgore psovke i kroz prozore pokazivali srednji prst.

Kako se neslužbenosaznaje, iščitavanje žalbi moglo bi potrajati petnaestak dana.

Danas pred sudiju istrage izlaze još 44 pripadnika BBB-a, dok će preostali svoje iskaze dati u srijedu, piše Večernji list.

(Fena)