SDP o najavljenom uklanjanju brijačnice Marije Karadža: E, pa neće moći, lokalne siledžije!

Povodom nerazumne namjere uklanjanja objekta u kome je jedna od najstarijih brijačnica u Hercegovini, vlasništvo Marije Karadža, SDP Mostar poziva nadležne da se prestanu baviti nezakonitim i siledžijskim aktivnostima iseljavanja prostora koji su u ekonomskoj funkciji i uredno plaćaju obaveze, nego da konačno pristupe prioritetnom uklanjanju ruševina koje su prijetnja decenijama, stoji u saopštenju GO SDP-a Mostar.

„Nevjerovatna je količina bahatosti i neznanja sistema kome tajkuni na dnevnoj osnovi uzurpiraju gradske parcele za svoje milionske projekte, dok isti taj sistem odlučuje dokazati postojanost na malom običnom radniku u jednoj brijačnici, koja je brend tog dijela grada.

E pa neće moći lokalne siledžije!

Politika devastacije istorije grada, uklanjanja svega onoga što vas podsjeća da je postojao svijet i prije Vas jednostavno nije moguće.

Mandatni košmar koji građani žive sa tajkunskom vlašću koja zatvara oči pred silom i novcem, nema pravo svoju nesposobnost i kukavičluk dokazivati maltretirajući običnog čovjeka.

SDP Mostar poziva gradonačelnika da urazumi sve one koji su u svojoj bahatosti po ko zna koji put i ko zna za čije interese krenuli u osvajanje tuđih legalnih kvadrata.

Nije zakonito, nije ljudski, a nije ni moralno!“, navodi se u saopštenju GO SDP-a Mostar.

(NovaSloboda.ba)