Miralem Pjanić se oprostio od dresa sa nacionalnim grbom

Dugogodišnji “A” reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić odlučio je da završi reprezentativnu karijeru i oprosti se od dresa sa nacionalnim grbom.

Kako je navedeno na stranici Fudbalskog saveza BiH, popularni Mire je za nacionalni tim debitovao 20. augusta 2008. godine u prijateljskom meču sa Bugarskom na Bilinom polju u Zenici. Na istom stadionu je nepunih 16 godina poslije odigrao i posljednji meč u baražu za EURO 2024 protiv Ukrajine. Pjanić je za nacionalni tim odigrao ukupno 115 utakmica i postigao 18 golova.

“,FS BiH izražava veliku zahvalnost Miralemu Pjaniću za sve što je uradio tokom reprezentativne karijere. Njegova posvećenost, talenat i ljubav prema domovini činili su ga jednim od ključnih igrača naše reprezentacije. Uzor mnogim mladim igračima i inspiracija svim navijačima Bosne i Hercegovine, a njegov doprinos na terenu kroz nevjerovatne slobodne udarce i lucidne asistencije donosile su radost našim srcima i pobjede našem timu. Pjanićev doprinos plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu je nešto po čemu će takođe, ovaj igrač biti upamćen kod svih navijača bh. tima. FS BiH želi sve najbolje ovom velikom igraču, koji će sigurno uvijek ostati prijatelj bh. fudbala”, navedeno je na stranici FS BiH.

(Fena)