Zlatan Bajramović biće pomoćnik u stručnom štabu Sergeja Barbareza

Selektor „A“ fudbalskereprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez sinoć je u Hamburgu prisustvovao gradskom derbiju HSV-St. Pauli, gdje je pratio nastupe bh. reprezentativaca Nikole Vasilja i Dennisa Hadžikadunića koji nastupaju za ove timove.

Barbarez je svoje aktivnosti nastavio danas, gdje je u Rostocku pratio meč Hansa-Karlsruher. Pomoćni trener u gostujućem timu Zlatan Bajramović biće pomoćnik selektoru u stručnom štabu naše najbolje selekcije.

„Od početka nam je želja da imamo Bajramovića u stručnom štabu. Imao je malo poteškoća da se dogovori sa svojim klubom da se priključi i nama, te smo napokon uspjeli da se dogovorimo. Zlatan je odličan stručnjak i mnogo će značiti našoj reprezentaciji, a i meni kao selektoru. Veoma smo sretni, jer smo uspjeli da se dogovorimo i siguran sam da ćemo zajedno pisati nove, uspješne stranice reprezentacije Bosne i Hercegovine“, rekao je Sergej Barbarez.

Selektor će u narednom periodu nastaviti sa praćenjem nastupa naših reprezentativaca, navodi se na stranici Fudbalskog saveza BiH.

(NovaSloboda.ba)