Uspješno organizovan “III Velež Cup”

Završen je Međunarodni plivački miting “III Velež Cup”, treći po redu, ali definitivno prvi po kvalitetu i atmosferi, održan je ove subote na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu. Osim takmičara, gosti mitinga bili su štićenici Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“.

Na mitingu je učestvovalo 20 klubova sa prostora Srbije i Bosne i Hercegovine. U konkurenciji od preko 270 plivača, PK Velež su predstavljala 34 plivača. Haris Nuspahić, Elma Mujan, Tarik Kreso, Vedran Kisić, Benjamin Muratović, Sarrah Nuspahić, Ali Repeša, Mia Ćorić, Adel Grebović, Bakir Bajgorić, Meris Jašari, Lana Janković, Danin Bećirović, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Omar Dušić, Timam Ramić, Majda Spahić, Džana Bajgorić, Jasmin Bratić, Džana Žmiro, Daris Ćumurija, Tarik Kadribegović, Melisa Mujan, Omer Popovac, Emin Repeša, Adin Maslo, Aris Tanović, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Edis Pandur i Lana Zlomušica , koji su se u Mostar vratili sa 19 osvojenih medalja, od čega je osam zlatnih, šest srebrnih i pet bronzanih medalja.

Elma Mujan (2002.) je osvojila zlatnu medalju u disciplini 50 metara slobodno u kategoriji plivača sa posebnim potrebama.

Danis Alikalfić (2006.) je nastavio gdje je stao i prošle godine. Ove subote je u četiri otplivane discipline osvojio četiri zlatne medalje. Takav učinak je bio dovoljan za sjajno drugo mjesto u ukupnom zbiru bodova u svojoj kategoriji. Danis je bio najbolji u disciplinama 50 i 100 metara prsno te 50 i 100 metara leđno.

Odličan rezultat postigao je i Adnan Žmiro (2006.), koji je u svoje vitrine dodao jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju. Zlatnu medalju je osvojio u disciplini 50 metara slobodno, drugi je bio na 50 i 100 metara delfin. Disciplinu 100 metara slobodno završio je kao treći. U ukupnom zbiru bodova u svojoj kategoriji zauzeo je treće mjesto.

Jedna zlatna medalja i dvije srebrne rezime je nastupa Harisa Nuspahić (2001.). Najbolji je bio na 50 metara delfin, a srebrne medalje je osvojio u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara slobodno.

Sarrah Nuspahić (2004.) je osvojila jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju. Najbolja je bila u disciplini 100 metara leđnim stilom, a treća na 50 metara leđno.

Dvije srebrne i jednu bronzanu medalju osvojio je Benjamin Muratović (2003.). Sjajne trke na 50 i 100 metara prsno bile su dovoljne za dvije srebrne medalja. Bronzanu medalju je osvojio na 50 metara delfin.

Po jednu bronzanu medalju osvojili su Omar Dušić (2006.) i Nedim Žujo (2006.). Omar je bio treći na 100 metara prsno, a Nedim na 100 metara delfin.

Ostali plivači su znatno popravili svoja vremena i time napravili iskorak u tome da jednog dana budu na najvišoj stepenici postolja.

(NovaSloboda.ba)